Cantatedienst Jesu, meine Freude

Cantatedienst Jesu, meine Freude

Zondag 19 mei, 11.30, Kooger Kerk | Zuid-Scharwoude


In de Kooger Kerk wordt op eerste Pinksterdag, zondag 19 mei weer een Cantatedienst gehouden. Sine Nomine voert het motet Jesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach uit.

- Cantate: BWV 227 (Jesu, meine Freude)
- Uitvoerenden: Kamerkoor Sine Nomine onder leiding van Paul Valk

- Organist: Hans Stehouwer
- Toegang: Gratis
- Locatie: Kooger Kerk, Koog 30, 1722 EM Zuid-Scharwoude

 

Motet: Jesu meine Freude BWV 227
Het motet "Jesu, meine Freude" (BWV 227) is geschreven door Johann Sebastian Bach voor een rouwplechtigheid. Jesu, meine Freude is geschreven voor maximaal vijf stemmen in elf delen. Het is gebaseerd op het Lutherse lied "Jesu, meine Freude" met tekst van Johann Franck. Het stuk is een prachtig voorbeeld van Bachs meesterschap in het componeren van motetten.

 

Over Kamerkoor Sine Nomine
Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar staat bekend om zijn bijzondere koorklank, gecreëerd door de zangers die al meer dan 45 jaar samenwerken. Onder de inspirerende leiding van dirigent Paul Valk zingt het koor met passie en toewijding. Hun repertoire omvat een breed scala aan klassieke muziekstijlen, variërend van renaissance tot heden.