Zondagmiddag Openluchtconcert

13 september 2020, Goois Openluchttheater Eemnes
Toelichting

Op zondag 13 september 2020 werd door Stichting Papageno een openluchtconcert georganiseerd in het Goois Openlucht theater in Eemnes. De opbrengst van dit concert is voor stichting Papageno Huis Laren.

 

Een uitvoering in een kerk, theater of concertzaal is in deze gekke tijd niet zo eenvoudig. Toch heeft Kamerkoor Sine Nomine op zondag 13 september een prachtig podium gekregen voor een heel bijzonder concert geïnitieerd door Stichting Papageno.

 

Op het programma stond de Boeren cantate van Bach gezongen door Klaartje van Veldhoven en Mattijs van der Woerd. Deze bijzondere cantate kreeg lovende recensies. Sine Nomine zong een aantal prachtige en energieke koorwerken.

Programma

Boerencantate van Johan Sebastian Bach door Klaartje van Veldhoven en Mattijs van der Woerd Renée Bekker (accordeon) en Benjamin Glorieux (cello)

 

Klassiek en eigentijds repertoire door Kamerkoor Sine Nomine o.l.v. Paul Valk
Met muziek van Leek, Byrd, Duruflé, Gjeilo, David/Knight en Shaffy

Foto's


Video


Over de Boerencantate

De ‘Boerencantate’ van J.S. Bach is een cantate burlesque, een geestige mini-opera waarin de aardse genoegens van het boerenleven worden bezongen in 18e-eeuwse populaire deuntjes.
Twee zangers, een accordeonist en een cellist nemen je mee naar het platteland van drie eeuwen terug. De cantate wordt gezongen in het Nederlands.

Volkskrant recensie
https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/bachs-boerencantate-op-het-erf-is-een-echt-coronainitiatief~b305739c/

NRC recensie
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/31/gouden-greep-bachs-boerencantate-in-een-koeienstal-a4010323

Over stichting Papageno – hulp aan kinderen en jongeren met autisme
Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen.

Nu, ruim 20 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme.