TANGO! |45-jarig lustrumconcert.

Zondag, 18 juni 2023, Cultuurkoepel Heiloo
Zondag, 18 juni 2023, Cultuurkoepel Heiloo

 

Op zondag 18 juni 2023 vierde Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar zijn 45-jarig bestaan met een prachtig concert in de Cultuurkoepel in Heiloo. Tijdens dit concert hoorde u drie bijzondere stukken: de Misa a Buenos Aires, het Gloria van Poulenc en Psalm 150 van Sweelinck. Het was een meeslepende muzikale beleving!

Misa A Buenos Aires
Misa a Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, van de Argentijnse componist Martín Palmeri, combineert klassieke muziek met tango-invloeden, wat dit werk tot een unieke en boeiende luisterervaring maakt voor zowel liefhebbers van klassieke muziek als van tango.

Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon, geeft het een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving. Het was zonder twijfel hét hoogtepunt van het concert.

 

Gloria van Poulenc
Het Gloria van Poulenc is energieke muziek geschreven voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel. Het is een gevarieerd stuk met mooie, opzwepende delen en rustige, intieme delen, wat het tot een boeiend stuk maakt om naar te luisteren.

 

Psalm 150, Sweelinck
Psalm 150, Or soit Loue L’eternel is een feestelijke lofzang van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck. Het muziekstuk roept op tot het loven van God met verschillende instrumenten en stemmen. Met zijn vermogen om tekst en melodie op een expressieve manier te verbinden, is Psalm 150 een prachtig voorbeeld van Sweelincks vocale kunst.

 

Met medewerking van
Het Promenade Orkest, Simone van der Weerden (Bandoneon), Dorine Diemer (piano) en Bauwien van der Meer (sopraan). Het geheel onder leiding van dirigent Paul Valk.

Dank aan iedereen die dit concert tot een groot succes heeft gemaakt!

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck
(1562 - 1621)

Psalm 150, Or soit loué l’Eternel
Achtstemmig koor a capella

 

Francis Poulenc
(1899 - 1963)

Gloria
Sopraan solo, vierstemmig koor en piano

 

Martin Palmeri

(1899 - 1963)

Misa a Buenos Aires (“Misatango”)
Sopraan solo, gemengd koor, bandoneon,
piano en strijkersensemble