Celebration! Najaarsconcert

CELEBRATION! |Najaarsconcert

Zaterdag 12 oktober 2024, Allemanskerk Oudkarspel


Najaarsconcert Kamerkoor Sine Nomine Alkmaar
Leonard Bernstein

 

Sine Nomine Alkmaar nodigt je uit voor het najaarsconcert 'Celebration!' op zaterdag 12 oktober 2024 in de Allemanskerk in Oudkarspel waar de tijdloze schoonheid van Rejoice in the Lamb, Chichester Psalms, en een meesterwerk van Whitbourn en John Rutter samenkomen in een concert vol muzikale pracht.

Chichester Psalms - Leonard Bernstein
Duik in de wereld van Leonard Bernstein's "Chichester Psalms". Dit stuk werd oorspronkelijk gecomponeerd in opdracht voor het Chichester Festival in Engeland en is bedoeld als een pleidooi voor vrede in een tijd van sociale onrust. Het meesterwerk brengt de oude teksten van de psalmen tot leven met een mix van jazz, klassieke muziek en Broadway-invloeden.

 

Rejoice in the Lamb - Benjamin Britten

Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten is een speciaal muziekstuk dat je laat zien hoe mooi en diep muziek over geloof kan zijn. Het is gemaakt met de woorden van dichter Christopher Smart en zit vol vrolijke en bijzondere momenten. Je hoort een koor, solo-zangers en orgel die samen prachtige muziek maken.

 

Requiem Canticorum - James Whitbourn
Ontdek de ontroerende schoonheid van een van James Whitbourn's prachtige werken. Zijn unieke benadering van het requiem thema, gericht op hoop en troost, onthult een nieuw perspectief op traditionele muzikale vormen. Met lyrische melodieën en rijke harmonieën verbindt Whitbourn's muziek het verleden met het heden op een manier die zowel vernieuwend als diep resonant is.

 

Cantus - John Rutter

Cantus van John Rutter is een stuk dat zich richt op het woord ‘Alleluia’ en is een viering van vreugde en verbondenheid. Het wordt uitgevoerd door een Sine Nomine, met een solo sopraan en orgel. Cantus is een stuk dat zowel de schoonheid van het menselijke stemgeluid viert als de universele boodschap van vreugde en vrede uitdraagt.
 

Kaarten

Kaarten zijn nu beschikbaar en kunnen online of telefonisch worden gekocht. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

 

 

Tot ziens op ons Celebration! concert!