Passieconcert - Stabat Mater Dolorosa

26 maart 2017 - Alkmaar, Sint Laurentiuskerk


Toelichting

Voor dit passieconcert hebben we een programma gekozen dat gaat over verdriet. Maar het gaat ook over hoop, troost en licht.

In deze tijd van het jaar staan we stil bij het verdriet van Maria die haar geliefde zoon heeft verloren. Domenico Scarlatti (1685-1757) componeerde een tienstemmige versie van Stabat Mater, waarin alle gemoedstoestanden en gevoelens die Maria ondergaat in tekst en muziek te horen zijn. De troost van muziek is duidelijk te horen in de muziek van Herbert Howells (1892-1983).Hij schreef zijn vier- achtstemmige Requiem op troostvolle en hoopgevende teksten. De muziek is aangrijpend, van grote schoonheid. En net als in het voorjaar is er optimisme, licht en warmte. Van Karl Jenkins (1944 -) zingt Sine Nomine vier motetten waarin de verschillende thema’s worden bezongen. Celliste Cassandra Luckhardt en organist Erik Jan Eradus begeleiden Sine Nomine bij Stabat Mater. Ze spelen verder werk van Howells en van barokcomponist en cellovirtuoos Domenico Gabrielli (1651/1659-1690).

Met medewerking van

Cassandra Luckardt, cello

Eric Jan Eradus, orgel


Komende concerten:

zo

20

jan

2019

Jubileumconcert

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Paul Valk dirigent werd van het kamerkoor Sine Nomine. Om dit te vieren geven wij een jubileumconcert met muziek die voor hem een speciale betekenis heeft. 

O.a: Franz Liszt: Die Seligkeiten; Heinrich Schütz: Musikalische Exequiën; Ton de Leeuw: Cinq Hymnes.

meer lezen

Concertnieuws:

Met onderstaande knop kunt u zich aan- of afmelden voor ons Concertnieuws, de gratis mailing om op de hoogte te blijven van onze concerten.

aanmelden Concertnieuws

Contact:

Secretaris Sine Nomine

p/a Dr. Schaepmanplein 22 

1814CC ALKMAAR

Mail de secretaris

Design by: RICH+