Zoeken naar Esther

Zoeken naar Esther

Concertvertelling door Kamerkoor Sine Nomine, leden van barokensemble Accademia Amsterdam en acteur Gottfrid van Eck.

Adres: Kooger kerk, Zuid-Scharwoude

Toegang:  € 13,00

Donateurs: € 10,00

t/m 16 jaar: gratis

Klik hier om uw kaarten te bestellen

De joodse koningin Esther redt in de 5e eeuw v.Chr. de joden in Perzië van de ondergang. Dit dramatische en rijke Bijbelverhaal is vaak op muziek gezet. U hoort deze zondagmiddag hoogtepunten uit de Esther-oratoria van Händel, Charpentier en Lidarti, naast composities van de Italiaans-Joodse componist Salomone Rossi.

De muziek klinkt in het kader van een vertelling over de zoektocht van een Sefardische jood uit Amsterdam naar een nieuw Esther-oratorium. De nieuwe verklanking van het oude verhaal moet de viering opluisteren van het honderdjarig bestaan van de Esnoga, de Portugese Synagoge in Amsterdam (1774).

Programma

Salomone Rossi (ca. 1570-1630): Psalm 80, Psalm 137, Psalm 8, Bruiloftslied

Marc Antoine Charpentier (1643-1704): delen uit Historia Esther

George Frideric Handel (1685-1759): delen uit oratorium Esther

Cristiano Giuseppe Lidarti (1730-1795): delen uit oratorium Esther

Met medewerking van

Leden van Barokensemble: Accademia Amsterdam

Teksten en spel: Gottfrid van Eck

Dirigent: Paul Valk 


Barokensemble Accademia Amsterdam werd in 1990 opgericht door hoboïst Onno Verschoor. Het ensemble bestaat uit musici opgeleid in de traditie van de authentieke uitvoeringspraktijk. De leden hebben een uitgebreide concertpraktijk en treden regelmatig op in de bekende Europese barokorkesten. Het ensemble geeft concerten in binnen- en buitenland en nam de succesvolle cd “A Choice Collection of Dances” op. In 2006 was het ensemble de hoofdgast in festival Solomeo in Italië. Deze succesvolle Nederlands-Italiaanse samenwerking leidde tot een cd met kamermuziek van weerszijden van de Alpen, die u via hun website kunt kopen. Accademia Amsterdam


Gottfrid van Eck richtte in 1994 klezmerband Mazzeltov op waarmee hij als klarinettist in binnen- en buitenland optreedt (o.a. in Concertgebouw Amsterdam en Cabaret Sauvage Parijs). In 1998 nam hij het initiatief voor trio Wilde Eend om zijn talent voor muziek en verteltheater te combineren. Met dit ensemble speelt hij o.a. joodse klezmer, gipsy, Balkanmuziek en Braziliaanse choro. Daarnaast studeerde hij enkele jaren aan de DJAM voor lichte muziek te Amsterdam. In 1999 raakte Gottfrid als verhalenverteller en auteur betrokken bij Stadsavonturen, die theatrale producties maakt rondom sagen, legenden en historische verhalen.


Locatie

Adres: Kooger Kerk, Koog 30, 1722 EM, Zuid-Scharwoude

Tijd: 15.00 uur

Kaarten: € 13,00 

Donateurs: € 10,00

Kinderen t/m 16 jaar: gratis

Kaarten bestellen via Ideal-betalen

Klik hier om uw kaarten te bestellen

Voor informatie: 072 5336906